Alma torta
Hozzávalók a tésztához:
- 20 dkg darált keksz
- csipetnyi fahéj
- 8 dkg olvasztott margarin
Hozzávalók a töltelékhez:
- 1,5 kg alma
- 20 dkg cukor (legjobb a barna cukor)
- 10 dkg sima liszt
- 1/2 kiskanál őrölt fahéj
- 1/2 teásknál őrölt szegfűszeg
- 1/2 csésze mazsola
Hozzávalók a tetejére:
- 3 dl tejföl
- 3 evőkanál porcukor
Elkészítése:
Egy 24 centiméter átmérőjű tortaforma aljára sütőpapírt teszünk. A sütőt előmelegítjük.
A kekszet a fahéjjal összekeverjük, a margarint hozzáöntjük, jól összedolgozzuk (amíg a kekszmorzsák teljesen
átnedvesednek).
A keveréket kanál segítségével a forma aljára nyomkodjuk. Az almát meghámozzuk, felszeleteljük. A lisztet,
a cukrot a fűszerekkel összekeverjük. Az alma harmadát a formába helyezzük, megszórjuk maszolával, majd 2
evőkanál lisztes keverékkel, megrázzuk, hogy a liszt bejusson az almaszeletek közé is. A rétegezést addig
folytatjuk, míg az összes alma el nem fogy. A tejfölt a porcukorral összekeverjük és a sütemény tetején
egyenletesen elosztjuk. Közepesen meleg sütőben körülbelül 45 percig sütjük. Egy éjszakán hagyjuk kihűlni,
csak ezután vesszük ki a tortaformából. Fahéjas porcukorral meghintve kínáljuk.
JÓ ÉTVÁGYAT!