Alma torta

no

Hozzávalók a tésztához:

Hozzávalók a töltelékhez:

Hozzávalók a tetejére:






Elkészítése:

Egy 24 centiméter átmérőjű tortaforma aljára sütőpapírt teszünk. A sütőt előmelegítjük. A kekszet a fahéjjal összekeverjük, a margarint hozzáöntjük, jól összedolgozzuk (amíg a kekszmorzsák teljesen átnedvesednek).
A keveréket kanál segítségével a forma aljára nyomkodjuk. Az almát meghámozzuk, felszeleteljük. A lisztet, a cukrot a fűszerekkel összekeverjük. Az alma harmadát a formába helyezzük, megszórjuk maszolával, majd 2 evőkanál lisztes keverékkel, megrázzuk, hogy a liszt bejusson az almaszeletek közé is. A rétegezést addig folytatjuk, míg az összes alma el nem fogy. A tejfölt a porcukorral összekeverjük és a sütemény tetején egyenletesen elosztjuk. Közepesen meleg sütőben körülbelül 45 percig sütjük. Egy éjszakán hagyjuk kihűlni, csak ezután vesszük ki a tortaformából. Fahéjas porcukorral meghintve kínáljuk.

JÓ ÉTVÁGYAT!